

OMA General Assembly Meeting November 4, 2023 Agenda

Mississauga Ballroom, Hilton Toronto Airport Hotel & Suites, 5875 Airport Rd, Mississauga, Ontario L4V 1N1

TIME	DURATION	ITEM	LEAD	LOCATION
8:00 AM	45 min	OPTIONAL ORIENTATION BREAKFAST Attendees will learn about the General Assembly, General Assembly groups, and the prioritization process. This is mandatory for all new PLG delegates, and open to all attendees. Breakfast will be available for all attendees in the plenary.		Breakout room – Mississauga B
8:45 AM	30 min	1. WELCOME 1.1. Opening remarks 1.2. Land acknowledgement 1.3. CEO remarks 1.4. Housekeeping	Chair	Plenary LIVE STREAM
9:15 AM	1 hr 30 min	2. SKILLS BUILDING WORKSHOP This skills workshop will build on Second City's previous session on change management, and focus on listening and communication skills.	Second City	Plenary
10:45 AM	30 min	STRETCH BREAK		
11:15 AM	1 hr 30 min	3. GENERAL ASSEMBLY UPDATE 3.1. GASC update 3.2. Panel updates 3.3. Working group introductions GASC and panel Chairs/Vice-chairs will present a status report on their work to date. Working group members and their mandates will be introduced.	GA Chairs/Vice- Chairs	Plenary LIVE STREAM
12:45 PM	1 hr	OPTIONAL DROP-IN NETWORK INFORMATION SESSION Attendees have the option of eating lunch while attending an information session on networks.		
1:45 PM	1 hr 30 min	4. IMPROVEMENTS TO PRIORITIZATION PROCESS WORKSHOP The GASC, and OMA staff have created a set of recommendations to address issues with the current prioritization process. Recommendations will be reviewed by the GA through an interactive workshop aimed at building high quality ideas and transparency	Vice- Chairs	Plenary

TIME	DURATION	ITEM	LEAD	LOCATION
3:15 PM	30 min	STRETCH BREAK		
3:45 PM	1 hr	5. GENERAL ASSEMBLY ENGAGEMENT 5.1. GA engagement report 5.2. Guide to Engagement 5.3. Code of Civility GA members will revisit the Guide to Engagement and Code of Civility (previously Code of Conduct).	Chair	Plenary LIVE STREAM
4:45 PM	15 min	WRAP UP AND ADJOURNMENT		
5:00 PM	OPTIONAL SHOEBOX PROJECT ACTIVITY/SOCIALIZATION Attendees will have the option of participating in the Ontario Medical Foundation's Shoebox Project.			Vista Salon



OMA Priority and Leadership Group meeting November 5, 2023 Agenda

Mississauga Ballroom, Hilton Toronto Airport Hotel & Suites, 5875 Airport Rd, Mississauga, Ontario L4V 1N1

TIME	DURATION	ITEM	LEAD	LOCATION
7:30 AM	1 hr	OPTIONAL ONTARIOMD BREAKFAST SESSION Participants will have the opportunity to attend an informative session by OntarioMD during which they will learn about new digital initiatives designed to decrease their administrative burden. Breakfast will be available for all attendees in the plenary.	OntarioMD	Breakout room – Mississauga B
8:30 AM	15 min	1. WELCOME 1.1. Opening remarks 1.2. Recap of previous day	Chair	Plenary LIVE STREAM
8:45 AM	1 hr 30 min	2. EXECUTIVE TEAM - OMA UPDATES The executive team will provide roundtable updates of their ongoing work.	Board Chair Executive team	Plenary LIVE STREAM
10:15 AM	30 min	STRETCH BREAK		
10:45 AM	1 hr	3. EXECUTIVE TEAM – OMA STRATEGY GA members will be offered a preview of the new OMA Strategy. Members will be asked their feedback on general member communication and identifying possible gaps in strategic directions.	Executive team	Plenary LIVE STREAM
11:45 AM	1 hr	4. MEMBER VALUE AND ACCOUNTABILITY GA members will be consulted on any amendments on OMA policy. There will also be opportunities to learn about OMA products.	Strategic affairs	Plenary LIVE STREAM
12:45 PM	15 min	WRAP UP AND ADJOURNMENT		
1:00 PM				